Belangrijke overwegingen

Belangrijke overwegingen

KIEZEN VOOR EEN REGIO.

Elke Costa in Spanje heeft zijn eigen kenmerken en levensstijl. Er zijn grote verschillen in natuur, cultuur, historie, gewoontes, sportieve mogelijkheden en bouwprijzen.

HOE WILT U UW TIJD GAAN BESTEDEN ALS U UW WONING EENMAAL HEEFT?

Houdt u van strandwandelingen of trekt u liever het binnenland in?

Wilt u rustig wonen en de drukte opzoeken of bent u een echt ‘stadsmens’ en houdt u van een bruisend centrum?

Golft u graag, geeft u de voorkeur aan watersporten of bijvoorbeeld skiën?

HOE VAAK GEBRUIKT U OF WONING?

Zoekt u een woning voor vakanties, voor (semi) permanent bewoning of ziet u het wellicht als een investering voor bijvoorbeeld verhuur?

WAT VOOR SOORT WONING ZOEKT U?

Gaat uw voorkeur uit naar een appartement, een geschakelde woning of juist een vrijstaande luxe villa?

Elk type heeft zijn voordelen, denk onder andere aan privacy of aan gezamenlijke zwembaden.

WAAR MOET FROM WONING AAN VOLDOEN?

Denk bijvoorbeeld aan het aantal slaapkamers in badkamers, by afmeting van de woonkamer in de grootte van het perceel. Kortom dat wat voor u belangrijk is.

ZOEKT U NIEUWBOUW OF EEN BESTAANDE WONING?

Bij een nieuwbouwwoning kunt u de woning vaak nog aanpassen aan uw wensen en vindt de betaling gespreid plaats tijdens de bouw. Bij sleutelklare nieuwbouw en bestaande bouw ziet u wat u koopt en kunt u de woning vaak vrij snel betrekken.

Aangezien de kwaliteit van de bouw de laatste jaren aanzienlijk verbeterd is, (oa op het gebied van isolatie) raden wij u bij bestaande bouw aan om geen woning te kiezen die ouder is dan 10 jaar. Bij nieuwbouw heeft u als voordeel, dat u een bouwgarantie van 10 jaar heeft. Dit is in Spanje wettelijk verplicht. Dit is vanzelfsprekend ook het geval wanneer u kiest voor een nieuwgebouwde sleutelklare woning. Met name in dit laatste segment zijn momenteel grote prijsvoordelen te behalen, aangezien veel bouwers hun “voorraad” sleutelklare woningen graag willen verkopen!

IN WELKE PRIJSKLASSE ZOEKT U?

Natuurlijk heeft de prijs van een woning te maken verschillende factoren zoals de grootte van de woning (en eventueel met de grootte van het grondstuk) en de ligging daarvan, denk bijvoorbeeld aan het uitzicht en privacy. De prijs heeft echter ook te maken met de regio die u kiest. Er is een aanzienlijk prijsverschil tussen de diverse Costa’s.

FINANCIERING

Wilt u een hypotheek nemen, en zo ja, wilt u die dan afsluiten in Spanje (met de woning in Spanje als onderpand) of neemt u een (extra) hypotheek op uw woning in Nederland? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Wij helpen u graag bij het inventories van uw wensen en bij het zoeken naar mogelijkheden die daarbij aansluiten. U kunt natuurlijk onze showroom bezoeken maar wij maken ook graag een afspraak bij u thuis.