Kosten bij aankoop

Kosten bij aankoop

KOSTEN KOPER

Als u in Spanje een woning koopt dan dient u rekening te houden met 13% bijkomende kosten, by kosten koper.

Deze bestaan ​​uit 10% BTW at 3% overige kosten, zoals belasting, notaris, register, kadaster, zegels etc.

 

Bij bestaande bouw ligt het kosten koper percentage in totaal op ongeveer 11%. U heeft dan te maken met een andere verdeling van kosten (oa overdrachtsbelasting in plaats van BTW)

 

Koopt u eerst alleen de grond en laat u daar een huis op bouwen dan gelden zeer afwijkende percentages en regels. In sommige gevallen wordt er een afwijkend BTW percentage berekend over extra opties waar u voor kiest, zoals bijv. een zwembad, garage etc. Wij informaren u Hier graag nader over, toegespitst op uw persoonlijke situatie.

 

EXTRA ZEKERHEID

In Spanje is het gebruikelijk, dat men in het aankooptraject gebruik maakt van de diensten van een advocaat. De advocaat verzorgt een aantal zaken, waaronder de aanvraag van NIE-nummers (Een persoonsgebonden nummer dat men nodig heeft bij aankoop van onroerend goed in Spanje als niet-inwoner). Hij checkt tevens of alles juridisch in orde is, controleert het koopcontract en begeleid u naar de notaris. De advocaat kan u adviseren over allerlei zaken, zoals het maken van een testament voor het eigendom in Spanje. Het is uw eigen keuze of u bij de aankoop een advocaat in wilt schakelen. Het is zeker geen verplichting, maar uit onze ervaring wel aan te raden.

 

Wij kunnen u in de meeste gevallen doorverwijzen naar een Nederlands sprekende advocaat. Begeleiding door een advocaat is niet kosteloos, maar de kosten zijn vrij beperkt en vallen in de meeste gevallen binnen de genoemde bijkomende kosten. De hulp van een advocaat kan in sommige gevallen juist ervoor zorgen dat hoge en onvoorziene kosten u bespaard blijven.

 

Omdat wij alleen samenwerken met gerenommeerde bouwbedrijven kunnen wij instaan ​​voor de woningen die wij verkopen, maar een extra control door een advocatenkantoor is voor u en voor ons nog een garantie die een goed en veilig gevoel geeft.