Cost del Sol

De Costa del Sol, helemaal in het zuiden van Spanje, heeft zijn eigen kenmerken en een geheel eigen sfeer. Niet voor niets wordt deze Costa ook wel de Costa del Golf genoemd. In een straal van 50 km. bevinden zich méér dan 60 golfbanen.

De levensstandaard is hier over het algemeen wat hoger dan aan de andere Costa’s en de sfeer is nog internationaler.

Deze lange, gouden kustlijn strekt zich uit van Nerja in het oosten tot Gibraltar in het westen en is het meest bekende gedeelte van de Andalusische provincie Málaga.
Met zijn lange warme zomers en kort milde winters is de Costa del Sol de plaats waar u het hele jaar door kunt genieten.

Voeg hier de lange zandstranden, prachtige heuvels en dorpjes aan toe en u zult begrijpen waarom veel bezoekers zo gecharmeerd zijn van deze streek en terugkeren, niet alleen voor vakantie, maar om een huis te kopen en hier te wonen.

De soepele verstandhouding tussen Spaanse en Europese bewoners heeft ervoor gezorgd dat de streek zijn cultuur en traditionele Spaanse levensstijl heeft weten te behouden en tegelijkertijd biedt de streek alle activiteiten die u maar wenst. Het is een regio van grote contrasten. Hier in deze romantische, historische en aantrekkelijke regio van Spanje, Andalusië, voelt eigenlijk iedereen zich thuis.

 

Omgeving en landschap
De Costa del Sol heeft een zeer gevarieerde natuur. Droge bergen, groene heuvels, uitgestrekte vlaktes met olijfbomen en blauwe meertjes wisselen elkaar af.
De oostkust van de Costa del Sol is de 54 km. lange kustlijn ten oosten van Malaga. Dit gebied is veel minder ontwikkeld dan de westkust. Het landschap is ruiger, er zijn meer rotsen, en de huizen zijn vaak traditioneler.

DE COSTA DEL SOL MAG GERUST DE COSTA DEL GOLF WORDEN GENOEMD.

Hier liggen enkele topgolfbanen en vele luxe golfresorts, waar beginnende en gevordere golfers van elk niveau terecht kunnen. Voor sommige banen is een lage handicap vereist, maar in de golfparken kan iedereen terecht. Vooral rond Marbella, Spanje’s meest exclusieve badplaats, treft u een groot aantal topbanen en luxe golfresorts aan.

SANTA MARIA GOLF

Dit mooie golfcomplex ligt aan de rustigere groene oostzijde van Marbella, in de omgeving van Elviria. De eerste negen holes zijn ontworpen door Antonio Garcia Garrido, en de baan werd al snel favoriet bij een groot aantal golfers. De tweede negen holes werden in 1996 in gebruik genomen, en de baan wordt nu door zowel gevordere spelers als beginners gezien als één van de beste golfbanen aan de kust. De baan biedt haar spelers een uitdagend spel met uitzicht over de Middellandse Zee en de groene omliggende heuvels. Het complex beschikt over tennisbanen, een restaurant, bar etc. Par 72.

LA CALA GOLF RESORT

La Cala heeft drie 18 holes banen. In dit resort bevindt zich de prestigieuze David Leadbetter Golf Academy. Hier kunnen vier golfprofessionals u alle fijne kneepjes van het golf bijbrengen. De La Cala America Course is een uitdagende baan die veel precisie van de golfer vraagt, met zijn smalle fairways op verschillende holes. La Cala Azie is eenvoudiger en beter geschikt voor de hogere handicappers. La Cala Europa is niet lang, maar wel heuvelachtig en vraagt veel precisie. Par 71 en 73.