Costa Blanca

Costa Blanca is het gebied dat zich uitstrekt van Denia in het noorden tot Cartagena in het zuiden. De naam komt, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet van de witte stranden maar van de amandelbloesem die in het voorjaar menig veld spierwit kleurt.

Costa Blanca Noord en Zuid

De Costa Blanca is de meest uitgestrekte Costa van Spanje. Om die reden wordt hij door veel mensen opgedeeld in “Costa Blanca Noord” en “Costa Blanca Zuid”. De scheidslijn ligt in het hart van de Costa Blanca bij de stad Alicante.

Meer dan een vakantiestreek

De Costa Blanca is een deel van Spanje dat bij veel mensen een echt vakantiegevoel oproept. Dat is helemaal terecht, want in dit gebied heerst een geweldig klimaat en u vindt hier prachtige witte zandstranden. Maar deze Costa heeft veel meer te bieden. De Costa Blanca heeft naast een zeer rijke historie, die een heleboel cultuurschoon heeft opgeleverd ook een prachtige natuur en een gevarieerd aanbod op het gebied van recreatie. De beroemde mediterrane keuken vindt u in vele gedaantes. Van een heerlijke sinaasappel die op het strand vers van de boom wordt verkocht en van de vele typisch Spaanse tapas- barretjes tot hoogstaande culinaire verassingen in één van de vele restaurants. De Costa Blanca biedt voor ieder wat wils en door het eerder genoemde buitengewone klimaat is het mogelijk om hier het hele jaar door te genieten. U zult ervan versteld staan hoeveel verschil 2,5 uur vliegen vanaf Nederland maakt!