Orba/Jalon vallei

De Orba/Jalon vallei is een prachtig stukje ongerept Spanje, dat zich landinwaarts achter Denia en Javea bevindt. Dit gebied is een samensmelting van kleine Spaanse dorpjes met bewonersaantallen varierend van een paar honderd tot drieduizend. Als u het echte authentieke Spanje wilt ervaren bent u hier op de juiste locatie. De vriendelijke bevolkint en de gezellige pleintjes kenmerken het mediterrane leven.

Het uitgestrekte landschap dat rijk is aan citrusplantages en amandelbomen wordt afgewisseld met hier en daar kleine concentraties woningen. De voorzieningen zijn hier goed, elk dorpje heeft zijn eigen supermarkt, kapsalon, barretjes en vaak verschillende restaurants, waar u voor weinig geld kunt genieten van een goede maaltijd. Het leven is hier nog echt zoals de Spanjaarden van nature zijn, ontspannen en zeer sociaal. Hier kunt u nog in alle rust op het kerkplein een kopje koffie drinken in de schaduw van een boom, terwijl u de krant leest.

Dit gebied is extra aantrekkelijk, omdat u van de rust die het binnenland biedt binnen 15 minuten op één van de stranden staat of midden in het bruisende leven in één van de bekende badplaatsen aankomt.