Costa Brava

De Costa Brava (“woeste kust”) is de kustlijn van de provincie Gerona, die begint bij de Franse grens en doorloopt tot ongeveeer 40 km. ten noorden van Barcelona. Het is een gebied met een natuurlijke pracht, gevormd door een opeenvolging van steile kliffen en kleine baaien met fijn wit zandstrand. Het is een onregelmatige kust, met hoogteverschillen als gevolg van een serie bergketens die steil tot in de zee aflopen.

In dit kustgebied op slechts 1.500 km van Amsterdam vindt u diverse plaatsen en dorpjes met toeristische trekpleisters, zoals Gerona, Figueres, Cadaques, Rosas, Empuriabrava en Pals.

Salvador Dali, Picasso en Marc Changall vielen voor de betovering van dit bijzondere geografische geheel. Zij werden gefascineerd door een zee, de stralende hemel, de vissershaven, de gastvrijheid van de mensen en de uitstekende gastronomie.

Geschiedenis, kunst, architectuur, de mogelijkheid tot het beoefenen van allerlei takken van sport – in het bijzonder watersporten, gaan gepaard met een voortreffelijke toeristische infrastructuur. Het is de moeite waard om de Costa Brava echt te leren kennen, met al zijn tradities, levenswijze en vormen van vermaak.

Frans Mulder is zijn werk in 1993 begonnen aan de Costa Brava. Op dit moment zijn wij daar actief in de regio Empuriabrava, Rosas, Pau en Palau Saverdera.
Laat ons weten waar uw interesse naar uitgaat. Mochten wij de woning die u zoekt nog niet in ons bestand hebben, dan zoeken wij deze voor u.

Empuriabrava ligt in het noord-oosten van Spanje in de deelstaat Cataluña, 35 km onder de Frans-Spaanse grens, aan zee en met blik op de baai van Rosas. Op ca. 15 km afstand rijden ligt Figueres, bekend van het Salvador Dalí museum.

In dit moerasgedeelte van de ‘Alt Empordá’, zoals deze regio heet, hebben projectontwikkelaars een vakantieoord gecreëerd waar vooral watersporters hun eldorado kunnen vinden. In totaal is kanalensysteem met een lengte van ca. 42 km gegraven, bestaande uit een enkele hoofdverbinding met vele zijkanalen. Deze zijn allemaal verbonden met de Middellandse Zee.

De kanalen voor de bruggen en de haven zijn ca. 2.50 meter diep en na de bruggen treft u een diepgang aan van ca. 1.70 m. De bruggen zijn vaste bruggen. Met haar vele recreatiemogelijkheden en verblijfsaccommodaties, is Empuriabrava zeker de ideale plaats om u te vestigen of om er een onvergetelijke vakantie door te brengen.

STRAND

Ampuriabrava beschikt over 7 km strand. Dit zijn alle brede zandstranden, waar allerlei sporten beoefend kunnen worden of waarlangs een rustige wandeling over de boulevard gemaakt kan worden, ondertussen in de zon genietend van het landschap en van de baai. De Europese Unie heeft de kwaliteit van het water en het zand van de stranden erkend met de beloning “Strand van Europa”.

WATERSPORT

De watersport neemt in Ampuriabrava een belangrijke plaats in;. Zo kunt u er zeilen, windsurfen, jetski varen of een motorboot huren en er zijn een tal van watersportbedrijven aan te treffen.

OVERIGE SPORTEN

Parachutespringen, golfen, vissen, sportduiken en tochten met de fiets behoren tot de mogelijkheden. Ook wanneer u van een wintersportvakantie wilt genieten kunt u terecht in het wintersportgebied dat op slechts 1,5 uur rijden met de auto vanaf Empuriuabrava is te vinden. In de directe omgeving bevinden zich twee golfbanen in de regio Torremirona en Golf Club Peralada.

BEREIKBAARHEID

Het vliegveld van Girona ligt op ca. 50 km afstand en u kunt vanuit België, Nederland of Duitsland vliegen. De vliegtijd is ca. 1.45 minuten. Met de auto is Empuriabrava goed te bereiken; tot aan Fiqueres rijdt u op de snelweg. Tevens is het oord ook goed te bereiken met de trein, het dichtstbijzijnde treinstation in Fiqueres is gelegen op slechts 10 minuten rijden. Het vliegveld van Barcelona ligt slechts op ca. 140 km afstand.

Sinds kort mag de Badia de Roses (baai van Roses) zich rekenen tot de dertig mooiste baaien ter wereld. Roses heeft naast 4km zandstrand ook vele restaurants, winkels en andere bezienswaardigheden. Vooral populair en goed bezocht is de markt op zondagochtend. De gemeente en particuliere ondernemingen organiseren tal van feesten, jazzfestivals, klassieke muziek en folkloristische evenementen. In Roses is altijd wat te doen. Talrijke restaurants concurreren voor de toeristen, kleine bars en bodegas zorgen voor een bruisend uitgaansleven.

In de buurt zijn er de kleine baaien de richting van Cap de Creus. De bekendste zijn waarschijnlijk Cala Joncols, Almadraba, Canyelles Petits en Cala La Pelosa.
en folkloristische evenementen. In Roses is altijd wat te doen. Talrijke restaurants concurreren voor de toeristen, kleine bars en bodegas zorgen voor een bruisend uitgaansleven.

Hier kunt u naartoe varen, u legt uw boot aan een van de boeien en kunt vervolgens opgehaald worden om te gaan eten in een van de restaurants.