Costa Cálida

De Costa Cálida (Spaans voor warme kust) is een van de Spaanse Costa’s, in de regio Murcia. In het noorden gaat deze costa over in de Costa Blanca en in het zuiden in de Costa de Almería (Andalusië). Hoewel iedereen deze beide costa’s waarschijnlijk wel kent, maar de Costa Calída? Er zijn velen die niet bekend zijn met deze costa. De belangrijkste plaats aan deze kustlijn is de havenstad Cartagena. De regionale hoofdstad is Murcia maar die ligt in het binnenland van de deelstaat.

DE KUST

De deelstaat Murcia kent een kustlijn van ongeveer 250 kilometer lang bestaande uit inhammen en smalle stranden met rotsen. Hier ligt tevens La Manga. Dit is een smalle landstrook die de Mar Menor lagune afsluit van de Middellandse Zee. De noordelijkste kustplaatsen van de Costa Cálida zijn San Pedro de Pinatar en San Javier, waar ook het regionale vliegveld te vinden is. De zuidelijkste kustplaats is het meer bekendere (vanwege o.a. het carnaval) Águilas.

 

STRANDEN

De kuststreek van Murcia biedt aan de ene kant onbeschermde stranden met wilde zee en aan de andere kant smalle inhammen met palmbomen en rustig water. Er zijn zandduinen, stranden, zoutwaterlagunes en wadden. Voor de natuurliefhebber is hier veel om van te genieten. Veel gebieden vallen onder natuurbeschermingsregeling waardoor er op veel plaatsen niet gebouwd is en ook niet mag worden.